Concept workshops

Er worden veel workshops en naaiopleidingen gegeven. Wat maakt deze workshops dan zo uniek?

Je leert dezelfde basistechnieken als tijdens een langlopende naaiopleiding maar dan in kortlopende, intensieve workshops. Je krijgt de kans om een bepaald materiaal of kledingstuk (model naar keuze) zeer grondig te ontdekken. Vervolgens kan je op eigen tempo verder. Deze intensieve benadering heeft wel een keerzijde: als je tussen de lessen door thuis niet aan het werkstuk werkt, dan bestaat de mogelijkheid dat je na de lessenreeks niet met een afgewerkt stuk naar huis gaat. Dat hangt ook samen met je eigen voorkennis en tempo.

Als je klaar bent om iets nieuws te leren, schrijf je je in voor een andere workshop. Je leert kleding op maat maken, aangepast aan je eigen lichaam. Er worden technieken uit de haute couture en klassieke kleermakerij gecombineerd met technieken uit de confectie. Mooie afwerkingen en details zijn belangrijk, net zoals de pasvorm. In deze workshops verwerf je een grondige kennis over het onderwerp én leer je de basis van patroontekenen.

De workshops zijn zo opgebouwd, dat je kennis opdoet over stoffen, patronen (op maat), stofverwerking en technieken.

Bij elke workshop staat vermeld wat het programma is en wat je voorkennis of kunde moet zijn om de workshop te kunnen volgen. Welke materialen je mee moet nemen, verneem je in de eerste les of op een vooraf afgesproken moment.

Geregeld worden er workshops georganiseerd waarin het wel de bedoeling is om met een afgewerkt stuk naar huis te gaan. Dit hangt uiteraard samen met je eigen kennis- en kundeniveau. Deze workshops zijn vooral geschikt voor beginners, maar natuurlijk zijn meer ervaren naai(st)ers ook welkom!

Tip: bij workshops die zich over meerdere weken spreiden, is ‘huiswerk’ maken een aanrader. Je herhaalt thuis wat je in de workshop deed en kan meteen eventuele pijnpunten signaleren. En aan het einde van de workshop heb je een extra stuk 🙂

Tot binnenkort!